Duiken Kos

Duiken Kos

Duiken op Kos

Als je het kristalheldere water rondom Kos ziet, dan krijg je vanzelf zin om er in te duiken en wat langer onder water te blijven. Er zijn verschillende duikscholen en het duiken op Kos wordt steeds populairder.

Hoewel steeds meer mensen het duiken op Kos ontdekken, blijft het er in vergelijking met andere meer bekende duikbestemmingen lekker rustig. In die andere duikgebieden wil het nog wel eens voorkomen dat je tientallen andere duikers tegenkomt. Op Kos zal dat niet voorkomen. Je vindt er geen tientallen boten tegelijkertijd.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

Wanneer duiken op Kos?

De prettigste periodes om te duiken op Kos zijn de lente en het najaar. Het weer is dan al lekker en het water opgewarmd. Gelukkig is de massale vakantiegangerstroom dan nog niet op gang gekomen. Kan je niet in het voorjaar of het najaar? Niet getreurd, onder water blijft het zelfs in juli en augustus lekker rustig.

Duiken op Kos voor ervaren duikers

Kos DuikenKos heeft een aantal unieke duikstekken. Verder vind je er veel grotten en tunnels. Dus als je de ‘Padi Cavern Diver Specialty course’ wilt halen dan is Kos ook voor jou als ervaren duiker een goede bestemming.

Duiken op Kos voor beginners

Wil je een introductieduikje proberen? Of de beginnerscursus volgen? De verschillende duikcenters op Kos houden zich volledig aan alle veiligheidsnormen voor proefduiken. Ze bieden de wereldwijd bekende Padi en Dan cursussen aan. Met een Padi open water diver certificaat kun je overal ter wereld duiken. Het geeft je verder de mogelijkheid om overal ter wereld een vervolgopleiding te volgen.