Kefalos

De drie bezienswaardigheden die je gezien moet in Kefalos

KefalosKosBen je op vakantie in Kos Kefalos? Of ga je daar naar toe? Dan zijn er drie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Kijk je ogen uit in het klooster Agios Ioannis, breng daarna een bezoek aan het Folklore museum en als klap op de vuurpijl de grot Aspri Petra die ook wel de witte grot word genoemd.

Klooster Agios Ioannis

Het Agios Ioannis is boven op een heuvel gebouwd met wit cement en blauwe accenten. Dit geeft het klooster een typisch Grieks klooster. Vanwege de ligging heeft het Agios Ioannis klooster een geweldig mooi uitzicht over de zee. Er staan bankjes om het klooster heen waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Het klooster zelf is erg kleinschalig maar wel adembenemend mooi.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

Folklore Museum

Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de eiland bewoners dan is het zeker een aanrader om het Folklore Museum te bezoeken. Er is een tentoonstelling van hoe de mensen door de eeuwen heen geleefd hebben. Ook zijn er allerlei artefacten te zien zoals zelf gewoven kleden.

Aspri Petra

KefalosEr heerst een nogal mysterieuze sfeer in deze grot. De grot is maar bekend bij de helft van de eilandbewoners wat het een erg bijzondere grot maakt. In de grot zijn vele vondsten gedaan die dateren uit de tijd van de Romeinen. Er zijn ook veel spullen gevonden die verwijzen naar de goden aanbieding die er die tijd veel plaatsvond.

Zoals je kan lezen heeft Kefalos zeer veel te bieden voor diegene die meer van het eiland wil zien. Ga in Kefalos op ontdekking uit en laat je verrassen.