Kos Stad

Kos StadKos Stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Kos. Het ligt in het oosten van het eiland. Met mooie stranden, een gezellig uitgaansleven en enkele leuke bezienswaardigheden, zijn hier alle ingrediënten aanwezig voor een fijne vakantie. Kos Stad ligt hemelsbreed slechts 8 kilometer van het vasteland van Turkije vandaan. Je kunt dan ook van hieruit schitterende dagexcursies doen naar de Turkse badplaats Bodrum. Met de veerboot ben je er in slechts 20 minuten.

Kos Stad

De Mandrakihaven is het centrale punt van Kos Stad met hooguit enkele tienduizenden inwoners en soms evenveel toeristen. De stad ademt een rustige en sfeervolle ambiance uit. Pas vanaf de tweede helft van de middag komt de binnenstad pas echt op gang als de toeristen terugkomen van het strand, een fietstocht of een excursie. De terrasjes lopen vol, er wordt gezellig geshopt en de restaurants maken zich klaar om de toeristen weer allerlei lekkers voor te zetten. Aansluitend aan het avondeten is overal, op straat en in de diverse gelegenheden, van alles te beleven. En dat duurt dan zeker tot in de kleine uurtjes.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

De compacte stad

Kos stad is pakweg twee kilometer lang en maar een kilometer breed. Je kunt dan ook gemakkelijk alles te voet of met de fiets doen. En dat is nog veilig ook, want de verkeersdrukte valt reuze mee en het centrum is zelfs grotendeels autovrij.

De bezienswaardigheden

Johannieterburcht  Kos

Vanuit de haven wandel je via een voetgangersbrug makkelijk naar de Johannietersburcht. Oostelijk van de burcht vind je het Gouverneurspaleis. Kos stad heeft ook een Archeologisch museum waar je voorwerpen kunt vinden die op Kos zijn gevonden en wat te weten kunt komen over zijn geschiedenis. Ook het marktcomplex is de moeite van een bezoek waard als ’s morgens de verse vis wordt aangevoerd en verkocht.