Fietsen op Kos

Fietsen KosKos is het fietseiland van Griekenland. Het eilandbestuur heeft ook zijn uiterste best gedaan om deze titel waar te maken. Vooral langs de noordkust zijn voldoende fietspaden aangelegd en zijn dan ook hele mooie fietstochten te ondernemen. Fietsen op Kos is ontspannen bezig zijn en de manier bij uitstek om het eiland, haar mensen en haar cultuur echt te beleven.

Fietsverhuur

Fietsen op Kos vraagt om een goede fiets. Kos is zo gewild als fietseiland dat ook de touroperators en hotels daar op in spelen door bij bepaalde reizen zelfs een gratis fiets voor enkele dagen aan te bieden. Als dat niet in uw arrangement zit, is er nog geen man over boord. Want op Kos zijn heel veel fietsverhuurbedrijven. Let wel op kwaliteit en onderhoudsstaat van de fiets en de roadservice voor het geval er iets gebeurt onderweg. Een goede fiets met goede service bij een van de gerenommeerde (Nederlandse) verhuurders heb je al voor zo’n 4 euro per dag. Ook tandems en elektrische fietsen kun je hier volop huren.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

Valkuilen

Let op kwaliteit en onderhoudsstaat van de fiets. Want er zijn grote verschillen bij de diverse aanbieders. Ook de aanwezigheid van een goede roadservice is belangrijk. Zo ben je verzekerd van hulp voor het geval er iets gebeurt onderweg. Betaal dus liever iets meer dan je achteraf bekocht te voelen. Standaard bent u verzekerd voor schade aan derden. Allrisk verzekeren voor een fiets kan wettelijk niet in Griekenland. Laat je dus geen dure zinloze verzekering aansmeren!

Mooie fietsroutes

Fietsen op KosBij verhuurbedrijven kunt u fietsroutes krijgen. Ook zijn er speciale fietskaarten verkrijgbaar waar je je eigen route op kunt uitzetten. Vooral het noorden en oosten van het eiland zijn zeer fietsvriendelijk. Fietsen op Kos kan in een groot deel van Kos op vlak terrein. Ook in Kos-stad kun je, vooral vanwege het autovrije centrum, overal per fiets komen. Een uitdagende tocht is vanaf Kos stad aan de oostkant van het eiland. Fiets ook na de vuurtoren van Agios Fokas over wat meer heuvelachtig terrein en je beloning ligt in Embrós Thérme op je te wachten. Een heerlijk warm thermaal bad en helemaal gratis!