Snorkelen Kos

Kos snorkelenHoewel Kos natuurlijk geen Great Barrier Reef is en ook geen Hurghada is, kun je met veel plezier heel goed snorkelen op Kos. Vooral de omstandigheden zijn op bepaalde locaties ideaal. Op sommige plaatsen op het eiland kun je bovendien heel goed materiaal huren en instructie krijgen.

Waar is snorkelen op Kos mogelijk

Snorkelen op Kos is op meerdere locaties mogelijk. Vooral Psalidi is een populaire snorkellocatie. Psalidi ligt in het oosten van Kos, tegen Kos stad aan. De zee loopt hier vrij steil naar beneden, zodat je al na enige meters een vrij uitzicht hebt op de onderwater planten en de vele vissen. Wel is het opletten geblazen voor de stevige winden die hier vaak waaien en de flinke stromingen die dat veroorzaken. Goede zwemvaardigheid is hier dus wel vereist.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

Snorkelen KosMeer in het zuiden van Kos ligt Kafalos. Dit gedeelte van het eiland kent vele pittoreske baaitjes. Hier is het rustiger dan op de stranden in het noorden en oosten van het eiland. Je kunt hier direct vanaf het strand heel goed snorkelen. Ook Camel Beach, daar vlakbij, heeft enkele plaatsen waar je al snorkelend kunt genieten van de vele kleurrijke vissen.
Aan de zuidkust van Kos ligt het mooiste strand van het eiland, Paradise Beach, met zeer helder water. Aan de westkant van dit strand ligt een rotsachtig gebied dat zeer geschikt is voor snorkelaars.

Excursie naar Kalymnos

Regelmatig worden er, vanuit de haven van Kefalos, duik- en snorkelexcursies georganiseerd naar het nabijgelegen eiland Kalymnos. De schipper kent daar de allerbeste snorkellokaties. Aan boord zijn gediplomeerde instructeurs aanwezig en daar is ook het benodigde materiaal te huur.