Wandelen op Kos

Kos wandelenHoewel Kos vooral bekend staat als een fietseiland, kun je er ook fantastische wandelingen maken. Langs het kustgebied, door heuvelachtig terrein en door mooie, ongerepte natuur. Tijdens een wandeling op Kos kun je lekker ontspannen en genieten van de natuur en mooie uitzichten.

Wandelroute Platani

Platani (vlakbij Kos Stad) wordt ook wel ‘het Turkse dorpje van Kos’ genoemd. Voor of na de wandeling kun je hier heerlijke Turkse hapjes eten of een lekkere kop koffie drinken met een groot stuk appeltaart. De wandeling is ongeveer 12 kilometer lang en het hoogste punt ligt op 386 meter. Vanaf deze hoogte zie je aan allebei de kanten van het eiland de Egeïsche Zee liggen. Onderweg passeer je het kapelletje Agios Mamas. Na een wandeling van ongeveer drie uur kom je weer terug op het beginpunt.

Bekijk nu de beste Kos vakantie aanbiedingen

De Wetlands

Achter Ramiri Beach nabij Psalidi liggen de Wetlands, een beschermd natuurgebied. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van bijzondere flora en fauna. Vooral in de winter en tijdens de vogeltrek periode zijn hier veel en aparte watervogels te bewonderen. Er is ook een informatiecentrum waar je een plattegrond kunt krijgen met uitgestippelde wandelroutes.

Mount Dikeos

Het authentieke dorpje Zia is een toeristische trekpleister. Als je wilt wandelen op Kos dan kun je niet om Zia heen. Zia is namelijk het startpunt van een mooie wandeling naar het hoogste punt van het eiland, Mount Dikeos. Tijdens een leuke route met onderweg mooie, afwisselende natuur en natuurlijk schitterende uitzichten over het eiland en de zee bereik je uiteindelijk de 840 meter hoge top van deze ‘berg’.

Mastichari

Wandelen Kos

Wandelen op Kos is een mix van natuur en ontspanning. Het is een wandeling van 12 kilometer en brengt je langs kloven en dalen met een hoogteverschil van 137 meter. De route gaat grotendeels door de velden en over de heuvels in het achterland van Mastichari. Onderweg passeer je ook nog een enorm zonnepaneelveld. Halverwege de wandeling kom je bij het kapelletje Agios Thomas,wat een mooie plek vormt voor een rustpauze.